24.4.2009

4. päivä: VDR plugins, jatkoa

Aivan odottamattomasti tekstitysongelma ratkesi tekstityksen päälle pistämisellä VDR:n valikoista. Mitä ihmettä, ei yhtään patchia tai erikoisempaa viritystä?! Molemmille, DVD:lle ja Ylen teksteille homman joutui tekemään eri valikosta, mutta helppoa kuin mikä. Muutokset tallettuvat siten, että painaa kaukosäätimestä LIRC.Ok -nappia (selvitä /var/lib/vdr/remote.conf:sta ja sitten vaikka /etc/lircd.conf:sta mikä nappi on kyseessä) eli sitä samaa, millä muutenkin valinnat tehdään. Muutokset tallettuvat tiedostoon /var/lib/vdr/setup.conf.

Minulla on näemmä tällä hetkellä ongelmana LIRC:n saaminen toimintaan VDR:ssä heti käynnistyksen jälkeen. VDR:n ylösalas käyttäminen ratkaisi ongelman, mutta voisiko kenties syynä olla se, että LIRC käynnistetään automaattisesti vasta VDR:n jälkeen, jolloin VDR ei voi käynnistyessään rekisteröityä kuuntelijaksi? Tämä pitää selvittää myöhemmin.

Sitten voisikin asentaa mp3 pluginin.

user@meedio:~$ sudo apt-get install vdr-plugin-mp3
user@meedio:~$ sudo /etc/init.d/vdr restart
Restarting Linux Video Disk Recorder: vdrvdr

Searching for plugins (VDR 1.6.0-1/1.6.0) (cache miss): dvd xineliboutput femon osdteletext mp3.


Jostain syystä plugin valittaa, ettei löydä tiedostoja. /var/log/syslog paljastaa syyn.

Apr 23 23:47:02 meedio vdr: [8838] ERROR: opendir /mp3: No such file or director
y


Onpas fiksu oletushakemisto musiikille... en ole tähän mennessä juuri pohtinut minne kaiken tavaran, kuten musiikin ja elokuvat, tungen, joten nyt olisi ehkä hyvä aika pohtia. Käyttäjänä voisin hyvinkin pitää vdr-käyttäjää, koska on jo luotu ja liittyy läheisesti mediakäyttöön. Toisaalta entäs jos haluankin mythin koneelle ja viskaan koko VDR:n pois? VDR taitaa oletuksena kirjoittaa tavaransa /var/lib/video.00 alle, mutta en näe tätä kovin loogisena paikkana (minulle Unixien oletushakemistot eivät ole ikinä olleet loogisia muutenkaan). Wikipedian artikkelin (http://en.wikipedia.org/wiki/Filesystem_Hierarchy_Standard) perusteella päädyin hakemistoon /usr/share/media, jonka alle voin koota eri mediatiedostot.


user@meedio:~$ sudo addgroup mediafiles
Adding group `mediafiles' (GID 1001) ...
Done.
user@meedio:~$ sudo adduser vdr mediafiles
Adding user `vdr' to group `mediafiles' ...
Adding user vdr to group mediafiles
Done.
user@meedio:~$ sudo -u vdr groups
vdr cdrom video mediafiles
user@meedio:~$ sudo mkdir /usr/share/mediafiles
user@meedio:~$ sudo chown root:mediafiles /usr/share/mediafiles
user@meedio:~$ sudo chmod g+rws /usr/share/mediafiles
user@meedio:~$ ls -la /usr/share/mediafiles
total 16
drwxrwsr-x 2 root mediafiles 4096 2009-04-24 00:19 .
drwxr-xr-x 319 root root 12288 2009-04-24 00:03 ..


No niin, mediafiles-ryhmän jäsenet pääsevät katsomaan/kirjoittamaan /usr/share/mediafiles hakemistoon, johon sitten kerään mediakirjastoni. Komennon chmod g+rws kirjaimen s (x:n asemasta) idea on, että kun käyttäjä kirjoittaa hakemistoon, hänen kirjoittamansa tiedosto muuttuu mediafiles ryhmälle. Näin kaikki mediafiles-käyttäjät ovat tiedostoihin nähden tasavertaisessa asemassa.

Tämän jälkeen lisäsin seuraavan rivin tiedostoon /var/lib/vdr/plugins/mp3sources.conf -tiedostoon.

/usr/share/mediafiles;Local disk;0;*.mp3/*.ogg/*.wav


VDR:n uudelleenkäynnistyksen jälkeen mp3:t lähtivät soimaan. Jostain syystä ruudulla pyörivä "häikäisevän" hieno demografiikka pyörii hetken kivasti, mutta kohta jo hidastuu lähes pysähdyksiin. VDR:n valikot eivät ihan hirveän hienosti/nopeasti anna musiikkia valita, mutta kaippa tuon kanssa voi elää.

Tänään en hirveästi ehtinyt säätämään, mutta jotain taas lisää. Pari kiinnostavaa pluginia jäi vielä laittamatta, joten ehkä niitä seuraavaksi.

1 kommentti:

  1. Noniin, täytyy nyt tunnustaa että oot päässyt nopeammin eteenpäin kuin odotin. Toisaalta kuvittelin että mythin päälle tekisit, jossa on ehkä enemmän säätämistä kuin vdr:ssä.

    Mulla on aina oikeastaan ollut saman tyylinen ongelma lircin kanssa, että aina silloin tällöin buutin jälkeen se ei ei toimi. Oon kuvitellut että ongelma on siinä että kun koneessa on kaksi (tai oikeastaan kolme) remotea. Käytän sitä omaa media-remotee mutta kun molemmissa tv-korteissakin on remotet, niin luulen että joskus se yrittää jutella väärälle remotelle. Vaihtamalla lirc0 välillä lirc1:een auttaa. Jossain vaiheessa yritin nopsaan laittaa kaksi lirc:iä molemmille remoteille että homma toimia aina mutta se ei oikein ollut niin yksinkertainen juttu.. Mut mää buuttaan konetta vaan joskus ja jouluna niin eipä tuo ole haitannut. Laita vaikka crooniin @reboot rivi ja siihen lircin stop-startti, luulis että se ajetaan suht viimeseks.

    //j

    VastaaPoista