18.6.2010

Vielä lisää Ubuntu 10.04 -ongelmia

Sitten vielä vähän lisää Ubuntu 10.04 -versioon liittyviä ongelmia. Pistin toiseen koneeseen ko. version ja toinen kone on kokonaan WLAN-riippuvainen. Jostain syystä 9.04:ssä moitteetta toiminut USB-tikku ei sitten enää toiminutkaan 10.04 -versiossa. Hyvin mennyt kehitys "eteenpäin", vähän kuten Logitechin näppistuen kanssa.

Heti 10.04:n ilmestymisen jälkeen monille foorumeille tuli ohjeet, miten RaLinkin RT2860:n saa toimimaan kääntämällä itse uusimman ajuriversion. Tästä en hirveästi pidä, koska kääntäminen tarkoittaa ongelmia jokaisen uuden kernel-version kanssa. Vielä lisäksi oman tikkuni piiri on RT2870, joten ohjeiden toimivuudesta ei ollut ihan täyttä takuuta (pitäisi kyllä toimia).

Onneksi satuin viivyttelemään ongelman ratkaisun kanssa hieman ja korjattu versio ilmestyi backportseihin. Kaikki korjaantuu siis hakemalla paketti linux-backports-modules-wireless-lucid-generic. Ongelma on korjattu myös kernelin uuteen 2.6.33 -versioon, mutta sitä ei vielä Ubuntun repositoryista ole saatavilla. Kiva oli kantaa kone johdon ääreen, mutta mukavampaa tuokin kuin installoida itse käännetty versio ajurista.

Ongelman kuvaus löytyy tästä bugista: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/lucid/+source/linux/+bug/496093


Onneksi tämän enempää älyttömiä ongelmia ei ole löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti