8.6.2010

Siirtyminen Ubuntu 10.04 LTS -versioon

Aika päivittää taas HTPC:n Ubuntu-versio uuteen ja uljaimpaan. Tällä kertaa pienenä taka-ajatuksena olisi pysyä pidemmän aikaa tässä uudessa LTS-versiossa, mutta nähtäväksi jää.

Aiemmin 9.04 -versiossa (ja sitä edeltävissä) oli ongelmia käyttämäni Logitech DiNovo Edge -näppäimistön kanssa. Versiossa 9.10 kaikkinaiset ongelmat hävisivät. Mutta vain tullakseen takaisin 10.04:ssä entistä pahempina... Ks. bugi täältä: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/bluez/+bug/269851

10.04:n asennus ei toimi lainkaan tämän näppäimistön kanssa. Ratkaisuna oli installoida Ubuntu toisella näppiksellä. Toinen vaihtoehto olisi ollut hankkia joku standardi USB-Bluetooth dongle, mutta tälläisella ei sitten pääsisi säätämään bootissa BIOS:a silloin harvoin, kun tarve vaatii. Installoin Ubuntun siis toisella näppiksellä ja hiirellä. Installoinnin jälkeen pitää editoida tiedostoa /lib/udev/rules.d/70-hid2hci.rules. Muuta tiedostosta Logitech devicen kohdalta KERNEL-asetuksen arvosta sana hiddev sanaksi hidraw. Alla esimerkki.
Alkuperäinen

# Logitech devices
KERNEL=="hiddev*", ATTRS{idVendor}=="046d", ATTRS{idProduct}=="c70[345abce]|c71[34bc]", \
RUN+="hid2hci --method=logitech-hid --devpath=%p"

Muokattu

# Logitech devices
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="046d", ATTRS{idProduct}=="c70[345abce]|c71[34bc]", \
RUN+="hid2hci --method=logitech-hid --devpath=%p"


Ratkaisun lähde on tämä: http://awesomelinux.blogspot.com/2010/05/ubuntu-1004-lucid-logitech-dinovo-edge.html

Ratkaisun huonona puolena se, että tiedosto mahdollisesti ylikirjoittuu tulevissa päivityksissä ja näppäimistö lakkaa yhtäkkiä toimimasta. Miksiköhän tämä taas täytyi rikkoa Ubuntusta?

Muuta ihmeellistä uudesta versiosta ei ole vielä tullut eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti