21.12.2009

Spotify Winella

Spotifyn installointi Winea käyttäen on yllättävän helppoa. Jos Winea ei halua käyttää, on vaihtoehtona Despotify, mutta tämä vaatisi Spotifyn premium -käyttäjätilin. Tai sitten Despotifyn koodin muokkaamista.

Ohjeet perustuvat spotify.com:sta löytyviin ohjeisiin, jotka tässä vaan talletan itselleni. Installoidaan ensin Wine.

sudo apt-get install wine


Sitten konfiguroidaan Wine.

winecfg


Mene Audio-välilehteen. Tässä kohtaa Wine valittaa, ettei registrystä löydy ääniasetuksia. Sulje dialogi ja paina apply-nappia. Tämän jälkeen tee seuraavat asetukset.

Hardware Acceleration: Emulation
Default Sample Rate: 44100
Default Bits Per Sample: 16
Driver Emulation: unchecked


Hyväksy muutokset ok-napilla.

Seuraavaksi installoidaan Spotify. Installointia varten täytyy hakea spotify.com:sta Windowsille tarkoitettu installer.

wine "Spotify Installer.exe"


Anna installerin tehdä pikakuvakkeet eli valitse Create icons for spotify on the Start Menu and on the Desktop. Muuten oletusasetukset ovat hyvät.

Työpöydälle ilmestyy kaksi ikonia: Spotify.lnk ja Spotify.desktop. Tuplaklikkaa Spotify.desktop -ikonia ja paina dialogissa Mark as Trusted. Anna käyttäjätunnuksesi ja nauti Spotifysta.

Winella ajettavassa Spotifyssa on ikävä ominaisuus välilyönnin kanssa. Jostain syystä välilyönnin painaminen Spotify-ikkunan ollessa aktiivisena saa musiikin pysähtymään. Aivan sama onko kirjoittamassa bändin nimeä hakukenttään vai missä kohtaa välilyöntiä painaa. Ärsyttävää, mutta vielä siedettävän rajoissa.

Jostain syystä ainakin ensimmäisellä ajokerralla Spotifyn ääni pätki. En ole aiemmin huomannut tällaista pätkimistä. Kyse voi olla netin pätkimisestä tms., mutta pitää selvitellä, jos pätkiminen vielä jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti