23.6.2009

Siirtyminen Ubuntu 9.04 -versioon

Vaihdan Ubuntun seuraavaksi sen uusimpaan versioon. Syynä pääasiallisesti se, että 9.04:n kanssa pääsen kokeilemaan Intelin uusimpia näytönohjainajureita. HD-kuva kun ei ilman kiihdytystä tällä koneella nykimättä toimi.

Lisäksi 9.04:n mukana tulevan Lircin pitäisi tukea suoraan Antecin kaukosäätöä, jolloin ei tarvitse enää käännellä Lirciä jokaisen kernelipäivityksen takia.

1 kommentti:

  1. Itse pistin heinäkuun alusta HTPC:n pystyyn Ubuntu 9.04:n päälle. Kotelon (Origen S14V) näytön ja mediakaukosäätimen sain helposti toimimaan IRtransin kanssa, tämän kotelon kanssa ei lirciä tarvinnut. Sama piiri ohjaa kotelon näyttöä, joten lcdproc tuotti pientä lisäsäätöä. Loppujen lopuksi XBMC:ssä toimii nyt sekä kaukosäädin että näyttö! \o/

    Näyttiksen ajurien asennus ei myöskään ollut kovin suuri työ, omituista vain on se, että Gnomen valikoista löytyvästä hardware drivers -kohdasta avautuvaa näytönohjainajurivalintaa ei saa kytkettyä päälle. Ikkuna siis väittää että ajurit ovat pois päältä, vaikka kiihdytys kyllä toimii.
    Ainoa harmi on aktiivimonitorien (Behringer Truth 2030a) suhina josta pitäisi päästä eroon.

    VastaaPoista